Μάλιστα, ο εν λόγω σταθμός προορίζεται για πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της γης, ενώ παράλληλα θα υπάρξει στην πόλη «διαστημικός τουρισμός» που θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, όπως είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι για το θέμα είναι ενήμερη και η κυβέρνηση.
Επίσης, το συγκεκριμένο σχέδιο για Πανεπιστημιακό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. Δολάρια, ενώ όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος τον προσεχή Ιούλιο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.
Η επιλογή της Καλαμάτας, εκτός του ότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του καθηγητή γίνεται γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του «διαστημικού τουρισμού».
Ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος της Καλαμάτας ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο το οποίο εφόσον προχωρήσει, δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο».
neolaia
0 σχόλια:
Προσθήκη σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)