Recent Post

Θέλεις να ακούσεις τον Alexander Graham Bell να μιλάει;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013



Είναι αρκετός ο καιρός που σας είχαμε γράψει για την προσπάθεια των επιστημόνων τουBerkeley, να αποτυπώσουν ψηφιακά και τρισδιάστατα κάποιους «κέρινους» δίσκους που είχε στείλει ο Alexander Graham Bell στο ινστιτούτο Smithsonian, στους οποίους προσπαθούσε να καταγράψει ήχο, και να αναπαράγουν αυτές τις εγγραφές ψηφιακά.
Ο Bell, μελετώντας την εφεύρεση του Edison, τον φωνογράφο, έκανε διάφορα πειράματα προκειμένου να πετύχει την καλύτερη εγγραφή του ήχου, σε διάφορα υλικά: κερί, γυαλί, πηλό. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι όλα αυτά τα σφραγισμένα, σιδερένια κουτιά που είχε στείλει ο Bell στο Smithsonian, από το 1884 έως και το 1894, δεν είχαν ανοίξει παρά μόνο το 1937 και από τότε μέχρι σήμερα, δεν μπορούσε κανείς να βρει “μέσο” για να αναπαράγει τις ηχογραφήσεις.
Ο Bell δεν έμεινε στην ιστορία για τα πειράματά του στον φωνογράφο. Έμεινε στην ιστορία ως ο εφευρέτης του τηλεφώνου και σήμερα, σε μία εποχή που δεν ζούμε χωρίς τα smartphoneμας, είναι συγκινητικό να μπορούμε να ακούμε τη φωνή αυτού του ανθρώπου σε μία εγγραφή, του 1885 να λέει «Ακούστε τη φωνή μου – Alexander Graham Bell». Κάντε κλικ παρακάτω και ακούστε τον.

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger