Recent Post

Νέο android trojan εξαπλώνεται με την βοήθεια botnet

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ένας νέος ιός τύπου trojan, γνωστός με την ονομασία Stels, έχει κάνει την εμφάνιση του, στοχεύοντας συσκευές Android. Για την εξάπλωση του χρησιμοποιείται το Cutwail botnet, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και για την διάδοση του γνωστού τραπεζικού trojan, Zeus.
Το κακόβουλο λογισμικό εμφανίζεται ως ενημέρωση του Adobe Flash Player για συσκευές Android. Σε περίπτωση που τα πιθανά θύματα δεν χρησιμοποιούν android, υπάρχει εναλλακτικός τρόπος δράσης του trojan:
Εάν το επικίνδυνο spam-link ανοιχθεί σε έναν browser από Laptop ή Desktop, οι χρήστες ανακατευθύνονται σε ιστοσελίδα, όπου το malware  Blackhole exploit kit αναλαμβάνει δράση. Tο συγκεκριμένο λογισμικό επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις ευπαθείς εκδόσεις των plug-ins του browser, αποκτώντας πρόσβαση στον υπολογιστή.
Εάν το link ανοιχθεί σε συσκευή android, οι χρήστες ανακατευθύνονται σε ιστοσελίδα που προσφέρει μια νέα έκδοση του Flash Player, η οποία είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση. Όταν η εγκατάσταση της υποτιθέμενης ενημέρωσης ολοκληρωθεί το Trojan διεισδύει και εγκαθίσταται στο σύστημα, και  επιτρέπει την λήψη επιπλέον κακόβουλου λογισμικού. Στις δυνατότητες του Trojan συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η απόκτηση πρόσβασης στην λίστα επαφών, η αποστολής μηνυμάτων, και η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων με χρέωση του θύματος.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger