Recent Post

Το ταχύτερο σύστημα αποθήκευσης στον κόσμο

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013


Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, ο Titan που βρίσκεται εγκατεστημένος στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge του Τεννεσί, θα αποκτήσει το ταχύτερο σύστημα αποθήκευσης στον κόσμο.

Ο Titan έχει ισχύ 17,59 Petaflops, την οποία οφείλει σε 560.640 επεξεργαστικούς  πυρήνες από κεντρικούς επεξεργαστές AMD Opteron και GPU Nvidia K20 που ενσωματώνει.
 
Το σύστημα αποθήκευσης της DataDirect Networks θα έχει 20.000 δίσκους με συνολική αποθηκευτική ικανότητα 40 petabytes και ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που φτάνει τα 1,4 terabytes ανά δευτερόλεπτο.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, η χωρητικότητα των 40 petabytes, αντιστοιχεί με πάνω από 365.000 χιλιόμετρα στοιβαγμένων βιβλίων...
 
Ο Titan προορίζεται για ερευνητικούς σκοπούς σε διάφορους επιστημονικούς τομείς από την κλιματική αλλαγή μέχρι την αστροφυσική. Πριν από περίπου έναν μήνα, κατά τη διάρκεια δοκιμών που έγιναν, ανακαλύφθηκε πως ο Τitan είναι αρκετά ασταθής για να λειτουργήσει στο 100% των προδιαγραφών του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνουν επιδιορθώσεις στα motherboards του, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Απρίλιο.

Photo by rayknow

newpost
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger