Recent Post

Στη δημοσιότητα γραφήματα για την ενεργειακή απόδοση των data center του Facebook

Κυριακή 21 Απριλίου 2013


To Facebook διαθέτει πλέον δημοσίως τα στοιχεία για τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού που γίνεται σταdata center του, σε δείκτες που φανερώνουν την ενεργειακή τους απόδοση.

Οι πληροφορίες από τις εγκαταστάσεις στο Όρεγκον και τη Βόρεια Καρολίνα, ενημερώνονται κάθε 60 δευτερόλεπτα (με καθυστέρηση 2,5 ωρών) και δίνουν σε δείκτες το πόσο αποτελεσματικά καταναλώνεται η ενέργεια από τα data center τα οποία εξυπηρετούν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες καθημερινά.

Ο δείκτης της ηλεκτρικής ενέργειας PUE (Power Usage Effectiveness) και αυτός του νερού WUE (Water Usage Effectiveness) καταδεικνύουν αντίστοιχα την ενεργειακή απόδοση των servers των εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά στο τι αποκαλύπτουν οι τιμές που εμφανίζονται στους δείκτες, το Lawrence Berkeley National Laboratory έχει θεσπίσει μία κλίμακα "βαθμονόμησης" τωνεγκαταστάσεων υψηλής τεχνολογίας και σύμφωνα με αυτή, ο δείκτης PUE έχει σαν αποδεκτή τιμή αναφοράς το 2.0. Όσο μικρότερος είναι ο δείκτης τόσο το καλύτερο και οι εγκαταστάσεις του Facebook που βρίσκονται στο 1.10 το τελευταίο τρίμηνο, έχουν πολύ καλή βαθμολογία, επομένως ενεργειακή απόδοση.

Διάφορες καινοτομίες που έχουν εφαρμοστεί στα data center βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την αποτελεσματική της διαχείριση χωρίς σπατάλες, σε σχέση πάντα με τις ανάγκες που υπάρχουν από τα συστήματα.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger