Recent Post

Επιδιορθώστε τους διακομιστές DNS – κίνδυνος επιθέσεων DDoS

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αν και η μεγάλης κλίμακας επίθεση DDoS αυτής της εβδομάδας κατά της Spamhaus μπορεί να μην ήταν τόσο σοβαρή, όσο εμφάνιζαν οι αναφορές, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι «φώτισε» πολλές αδυναμίες του Διαδικτύου.

Μεταξύ αυτών των αδυναμιών είναι τα ανοιχτά DNS resolvers, τα οποία επιτρέπουν μια τεχνική που ονομάζεται DNS amplification, όπου οι επιτιθέμενοι βομβαρδίζουν τους διακομιστές-στόχους με περίπου 100 bytes διαδικτυακής κυκλοφορίας για κάθε byte που στέλνουν (100πλασιάζοντας ουσιαστικά τον διαδικτυακό φόρτο)
Μένει να δούμε αν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, που διαθέτουν την τεχνογνωσία και την επιρροή θα ξεκινήσουν την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, με έναν ουσιαστικό τρόπο για να κάνουν το Διαδίκτυο πιο ασφαλές. Δυστυχώς, θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα ένα περιστατικό ακόμη πιο καταστροφικό και επιζήμιο για να λάβουν ενεργό δράση.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση των DNS servers σας για να αποτρέψετε επιθέσεις DNS amplification, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Open DNS Resolver Project.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger