Recent Post

Elysium: Από τα πλέον πολυαναμενόμενα sci-fi της χρονιάς

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

To είχατε δει το District 9; Είχατε εντυπωσιαστεί από την σκηνοθετική ματιά του πρωτοεμφανιζόμενου Neil Blomkamp, που είχε σχεδιάσει τρομερές εξωγήινες φάτσες, αλλά δεν αμέλησε ποτέ να μας υπενθυμίζει το concept του κοινωνικού αποκλεισμού που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα; 


Αυτός ο «αποκλεισμός» και ο διαχωρισμός ανάμεσα σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους διέπει και το δεύτερο φιλμ του σκηνοθέτη, που μας μεταφέρει στο 2154 για να μας αφηγηθεί την ιστορία του.

Στο μακρινό μέλλον λοιπόν οι πλούσιοι μένουν στο Elysium, ένα ονειρεμένο χλιδάτο μέρος όπου όλοι οι υπόλοιποι μη προνομιούχοι ονειρεύονται να ζήσουν, αφήνοντας πίσω τους την μισοκατεστραμμένη γη. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με την κυβερνητική επίσημος Jodie Foster να φροντίζει καλά γι’ αυτό. Ο πρώην κατάδικος Matt Damon (στο ρόλο με το «διάσημο» ξυρισμένο κεφάλι…), θα αναλάβει να οργανώσει μια φαινομενικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά θα αποκαταστήσει και την δικαιοσύνη… Ο Blomkamp καταπιάνεται και πάλι με ένα μελλοντικό απαρτχάιντ, και εμείς το μόνο που ελπίζουμε η ταινία να είναι έστω το ίδιο καλή όπως η παρθενική του προσπάθεια. Εάν την ξεπεράσει, θα μιλάμε για ένα όνομα που παγιώνει τη φήμη του στην σκηνοθετική πιάτσα… Στην Αμερική θα “ανοίξει” στις 9 Αυγούστου και στην Ελλάδα κατά το φθινόπωρο.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger