Θα μπορούσε όλο αυτό το διάστημα που δαπανάται στο Facebook, πραγματικά να βοηθήσει τα παιδιά για να πετύχουν στο σχολείο; Ο Bill και η Melinda Gates Foundation το πιστεύει.
Σε ένα ολοήμερο hackathon στην πανεπιστημιούπολη Menlo Park του Facebook, την Τρίτη, πάνω από 100 φοιτητές και προγραμματιστές λογισμικού θα συνεργαστούν με ειδικούς της εκπαίδευσης για να δημιουργήσουν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να συνδεθούν με άλλους και να έχουν βοήθεια για την απόκτηση πτυχίων, την εξεύρεση οικονομικών ενισχύσεων ή στην επίτευξη άλλων στόχων που σχετίζονται με την εκπαίδευση.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, Gates Foundation, το οποίο χρηματοδοτεί μια σειρά από προσπάθειες για να βοηθήσει τους μαθητές και τη βελτίωση της εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με το πιασάρικο όνομα “hacked”, το hackathon οργανώνεται ως ένας διαγωνισμός, με βραβεία $ 5,000 για τις καλύτερες εφαρμογές – που φέρνουν αντιμέτωπους ομάδες από τα τοπικά γυμνάσια και κολέγια, προγραμματιστές από την Google και το Facebook, και πρόσφατους πτυχιούχους της Ακαδημίας Hackbright, ένα πρόγραμμα κατάρτισης για τις γυναίκες προγραμματιστές λογισμικού.
Εκπρόσωποι του Gates Foundation υποστηρίζουν ότι επιθυμούν ιδιαίτερα τη συμμετοχή μαθητών από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και εκείνους που θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στην οικογένειά τους που επιθυμούν να σπουδάσουν. Και αν τα παιδιά ήδη δραστηριοποιούνται στο Facebook, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μέρος όπου μπορούν να συνδεθούν με συμμαθητές και άλλους πόρους.
Ένα παρόμοιο γεγονός πέρυσι, κατέληξε στη δημιουργία μιας ποικιλία εφαρμογών εκπαίδευσης που προτάθηκαν για να κερδίσουν επιχορηγήσεις για την ανάπτυξη τους από το ίδρυμα Gates, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού που είχε σχεδιαστεί για να βοηθήσει μαθητές να συνδεθούν με επαγγελματίες για να διερευνήσουν τις δυνατότητες σταδιοδρομίας, τη δημιουργία δικτύων υποστήριξης μαθητών και διευθυντών σχολείων, και άλλων εφαρμογών για πρόοδο βήμα-προς-βήμα προς την ολοκλήρωση πτυχιακών προγραμμάτων σε κολέγια.
0 σχόλια:
Προσθήκη σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)