Recent Post

Ερευνητής πιθανώς να εντόπισε τα ίχνη του δημιουργού του Flashback OS X Trojan

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το Flashback OS X Trojan έκανε πολλά πρωτοσέλιδα πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν κατάφερε να μολύνει πάνω από μισό εκατομμύριο υπολογιστές Mac. Η ταυτότητα του δημιουργού παρέμενε άγνωστη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά τώρα, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Brian Krebs, αναφέρει ότι έχει βρει κάποιες ενδείξεις που οδηγούν στον εγκέφαλο του κακόβουλου λογισμικού.
Σύμφωνα με τον Krebs, ένας χρήστης με το ψευδώνυμο Mavook στο BlackSEO.com, ένα δημοφιλές υπόγειο φόρουμ, ανέλαβε την ευθύνη για τη δημιουργία του botnet Flashback, τον Ιούλιο του 2012.
Στην προσπάθεια του να πείσει ένα VIP μέλος του BlackSEO να τον βοηθήσει για να γίνει μέλος της Darkode.com, μια άλλης ιστοσελίδας που χρησιμοποιείται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ανέφερε με περηφάνια πως αυτό ήταν το επίτευγμα του.
Μετά την ανάλυση των online διαδρομών του Mavook, ο εμπειρογνώμονας εντόπισε έναν 30 χρόνο άνδρα από το Saransk της Ρωσίας, μια πόλη στην Mordovia, με το όνομα Maxim Dmitrievich Selihanovich, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο δημιουργός του Flashback Trojan.
Φυσικά, ο Mavook μπορεί να ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι ο δημιουργός του Flashback, προκειμένου να ενισχύσει τη φήμη του.

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger