Recent Post

Μεγάλη απάτη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Όσοι χρήστες από την Κολομβία είχαν κάνει αίτηση για μια θέση εργασίας στην Google,  έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πολύ καλά νέα:
Φυσικά, αυτή η απάτη δεν έχει κάποια νέα καινοτομία ώστε να προκαλέσει μεγάλο αντίκτυπο, αλλά το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι σε αυτή τη χώρα ο κόσμος λατρεύει τα δίκτυα P2P καθώς και τη λήψη περιεχομένου χωρίς άδεια, δηλαδή πραγματοποιεί λήψη λειτουργικών συστημάτων Windows, μουσικής και προγραμμάτων χωρίς να καταβάλει ούτε ένα σεντ.
Από τη στιγμή που το πρότυπο ελέγχου ασφάλειας όπως το antivirus και ο πάροχος IPS παρουσιάζει τα προγράμματα ως κακόβουλα και στη συνέχεια μπλοκάρει το μεγαλύτερο ποσοστό της λειτουργικότητάς του, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που αγνοεί αυτά τα μέτρα και έχει ελεύθερη πρόσβαση χωρίς άδεια στα περιεχόμενα.
Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλει στους χρήστες περιέχει ένα συνημμένο αρχείο, MD5 4e85b6c9e9815984087f6722498a6dfc. Όταν ανοιχθεί αυτό το αρχείο, ο χρήστης λαμβάνει το document.exe,MD5 3e41ab7c70701452d046b93f764564ec. Το αρχείο αυτό έχει παγκοσμίως αναγνωρισθεί από την VirusTotal. Είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με δυνατότητες backdoor που αποστέλλεται μαζικά.
Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά ειδικά με τα μηνύματα που μας αποστέλλουν υπηρεσίες ή άγνωστοι αποστολείς.

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger