Recent Post

Mαθητές υπέγραψαν συμβόλαιο για να απέχουν από το Facebook!

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013



Κάποιοι δεν είναι τόσο "social"...Ο εθισμός των νέων στα social media και ειδικά στο Facebook,προβληματίζει την κοινή γνώμη και την εκπαιδευτική κυρίως κοινότητα στις HΠΑ,με τους εκπαιδευτικούς να λαμβάνουν ακόμη και δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουν το φαινόμενο αυτό...
Ένα παράδειγμα αποτελεί και ένα σχολείο στις ΗΠΑ που αναγκάζει τους μαθητές να υπογράψουν συμβόλαιο αποχής από το διάσημο site.
Πρόκειται για το ορθόδοξο εβραϊκό σχολείο θηλέων του Μπρούκλιν που με κεντρική απόφαση “κόβει” το Facebook από τις μαθήτριες.
Οι μαθήτριες που θα παραβαίνουν τους όρους του συμβολαίου θα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο και να διαγράφουν το λογαριασμό τους ενώ αν δεν το κάνουν θα κινδυνεύουν με οριστική αποβολή από το σχολείο.
Μέχρι σήμερα συνολικά 33 μαθητές έχουν πληρώσει πρόστιμο 100 δολαρίων και έσβησαν το λογαριασμό τους από το Facebook. Το σχολείο δεν αφήνει κανένα ανοιχτό παράθυρο στους μαθητές για να μπουν στο κοινωνικό δίκτυο.
Αν και το Facebook είχε απαγορευτεί από το σχολείο εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο οι μαθητές δεν τηρούσαν την απαγόρευση και έμπαιναν σε αυτό, με αποτέλεσμα οι 495 μαθητές να αναγκαστούν να υπογράψουν το συμβόλαιο καθώς ήταν απαράβατος όρος για την παραμονή τους στο γνωστό σχολείο...
Παράδοξος τρόπος για να μείνει κάποιος εκτός διαδικτυακής κοινωνικής δικτύωσης,αποτελεσματικός όμως όπως φάινεται...
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger