Recent Post

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες εκμεταλλεύονται την επίθεση στη Βοστώνη για τη διάδοση malware

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


[Spam alert] Ενώ όλοι είναι σοκαρισμένοι από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, οι διαδικτυακοί εγκληματίες άρπαξαν την ευκαιρία και επωφελήθηκαν αυτό το τραγικό συμβάν για την διάδοση μηνυμάτων spam.


Σήμερα εντοπίστηκαν δύο μηνύματα με θέμα που αφορά τις Εκρήξεις της Βοστώνης. Το μήνυμα δεν περιείχε τίποτε άλλο παρά έναν σύνδεσμο
για μια εξωτερική σελίδα [IP_address/boston.html].
Αν προσπαθήσετε να επισκεφθείτε τη σελίδα “85.198.81.**/boston.html”, θα δείτε κάποια νόμιμα βίντεο από το youtube με τον τίτλο “Hot News::Videos of Explosions at the Boston Marathon 2013″.
BOSTON spam mail exploit page Οι διαδικτυακοί εγκληματίες εκμεταλλεύονται την επίθεση στη Βοστώνη για τη διάδοση malware
Ωστόσο, στο παρασκήνιο, η σελίδα φορτώνει ένα iframe σε μια κακόβουλη σελίδα όπου φιλοξενείται το Java exploit. Αν και υπάρχει ένα αρχείο .jar, δεν είναι διαθέσιμο προς λήψη.
Ο σύνδεσμος φαίνεται να είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται σε μήνυμα spam που έλαβε η Kaspersky Lab. Η Kaspersky ανέλυσε το κακόβουλο λογισμικό και διαπίστωσε ότι προσπαθεί να συνδεθεί με διάφορες διευθύνσεις ΙΡ στην Ουκρανία, την Αργεντινή και την Ταϊβάν.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger