Recent Post

Η Microsoft θα πληρώνεται από τη Foxconn για κάθε συσκευή με Android ή Chrome OS

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Microsoft ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τη Foxconn, η οποία πλέον θα πληρώνει δικαιώματα σχετικά με ευρεσιτεχνίες που χρησιμοποιούνται σε συσκευές που κατασκευάζει με λειτουργικά Android και Chrome OS.


Η Microsoft είναι κάτοχος εκατοντάδων πατεντών, αρκετές από τις οποίες υποστηρίζει εδώ και χρόνια πως χρησιμοποιούνται σε συσκευές που τρέχουν Android και για το λόγο αυτό προσπαθεί να συνάψει συμφωνίες είσπραξης των σχετικών δικαιωμάτων.

Αντίστοιχες συμφωνίες έχουν επιτευχθεί στο παρελθόν με μια σειρά από εταιρείες όπως ηSamsung, η HTC και η LG και τώρα ήταν η σειρά τής Foxconn, η οποία θα πληρώνει ένα ποσό ανά smartphone, tablet ή τηλεόραση που θα κατασκευάζει.

Η Foxconn κατασκευάζει στα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο πάνω από το 40% των ηλεκτρονικών συσκευών της αγοράς, και με αυτό σαν δεδομένο, είναι πλέον ο μεγαλύτερος "πελάτης" της Microsoft, ο οποίος θα πληρώνει δικαιώματα για κάθε συσκευή που θα έχει τα λειτουργικά τής Google.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, φαίνεται όμως πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία εκ μέρους της Microsoft.

e-pcmag
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger