Recent Post

Preview: Soul Sacrifice

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

 Το παιχνίδι που περιμέναμε;
ατά τη διάρκεια της φετινής Ε3 είχαμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά σε σημαντικές κυκλοφορίες της Sony στο PlayStation Vita, όπως το Soul Sacrifice. Ο αποκλειστικός τίτλος για την νέα φορητή κονσόλα από την Sony έρχεται με σκοπό να "σώσει" λίγο την κατάσταση αφού οι (σοβαροί) αποκλειστικοί τίτλοι του PS Vita μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δυστυχώς το PS Vita πονάει σε αυτό το θέμα αφού σχεδόν όλοι οι τίτλοι του είναι ports από τον μεγάλο του αδερφό, PS3, ή Spin-offs από multiplatform τίτλους όπως το αρκετά ενδιαφέρον Assassin’s Creed: Liberation ή το απογοητευτικό Call of Duty: Black Ops Declassified. Στις παρακάτω γραμμές θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας από το Soul Sacrifice, τον νέο αποκλειστικό τίτλο για το PS Vita.
Πληροφορίες:
Εταιρία ανάπτυξης: Sony 
Studio ανάπτυξης: SCE Japan Studio
Διάθεση: Sony Hellas
Είδος: Action RPG
Κυκλοφορία: 1/5/2013
Το είδαμε σε: PS Vita
Το Soul Sacrifice ξεκινάει δείχνοντας μας ξαπλωμένους σε ένα μικροσκοπικό κλουβί φτιαγμένο από ανθρώπινα οστά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συρθούμε ψάχνοντας απεγνωσμένα τρόπο για να δραπετεύσουμε. Ξαφνικά από το διπλανό κλουβί ακούμε κραυγές. Κάποιος φωνάζει "Βοήθεια, έρχονται για μένα. Όχι, Όχι μην πάρετε σας παρακαλώ δεν θέλω να πεθάνω". Κοιτάμε δεξιά και αντικρίζουμε δύο τέρατα, τα οποία μοιάζουν να έχουν βγει από τα βάθη της κολάσεως. Το κάθε ένα από αυτά αποτελείτε από δύο ζόμπι που είναι κολλημένα το ένα με το άλλο και σιγά σιγά αρχίζει να μοιάζει με έναν τεράστιο σκελετό, αφού η σάρκα λιώνει και το μόνο που μένει είναι σάπια κόκαλα. Πλησιάζουν τον φυλακισμένο, εκείνος βρίσκει θάρρος, σηκώνεται, ψελλίζει κάτι και εξαπολύει εναντίων τους μια μαγική επίθεση φωτιάς η οποία τα καταστρέφει ολοσχερώς. Δεν προλαβαίνει να χαρεί και πολύ αφού αυτή του η κίνηση εξοργίζει τον Magusar, ο οποίος με μια κίνηση αρπάζει τον φυλακισμένο, ρουφάει την ψυχή του και καταστρέφει το σώμα του μέσα σε μια έκρηξη φωτιάς . Ο Magusar είναι ο σατανικός μάγος ο οποίος μας έχει φυλακίσει γιατί τρέφεται με τις ψυχές των ανθρώπων.
Όταν το παιχνίδι ξεκινάει, εμείς βρισκόμαστε ακόμα μέσα στο κελί γνωρίζοντας ότι οι επόμενοι που θα έχουν την ίδια μοίρα με τον προηγούμενο φυλακισμένο θα είμαστε εμείς. Ξαφνικά ακούμε μια φωνή. Κοιτάμε πιο προσεκτικά και βλέπουμε ένα βιβλίο καλυμμένο με οστά να μας ζητάει να το καθαρίσουμε. Το βιβλίο αυτό ονομάζεται Librom και μοιάζει με το Necronomicon από τις ταινίες Evil Dead. Με τις κινήσεις μας πάνω στην οθόνη αφής καταφέραμε να καθαρίσουμε το Liborm, και αυτό άρχισε να μας λέει ότι μέσα στις σελίδες του κατέχει όλα τα μυστικά τα οποία θα μας βοηθήσουν να καταστρέψουμε τον Magusar. Επίσης μας αναφέρει ότι ορισμένες σελίδες του μπορούν να ξαναγραφτούν ή να διαγραφούν τελείως με την βοήθεια ορισμένων μαγικών σταγόνων που ρέουν από το μάτι του και ονομάζονται Lacrima. Φυσικά σας τονίζει ότι δεν πρόκειται για δάκρυα.
Το Librom είναι βασικό στοιχείου του τίτλου αφού όλες οι ενέργειες γίνονται μέσα από τις σελίδες τους. Τα Quests τα αναλαμβάνετε και αυτά μέσα από τις σελίδες του και όλα έχουν σαν στόχο να εξοντώσετε όλα τα τέρατα από το κάθε επίπεδο. Σε ορισμένα μάλιστα υπάρχει στο τέλος και ένα Boss αρκετά δύσκολο. Ο ήρωας μας έχει στην κατοχή πραγματικά αμέτρητα όπλα και μαγικές επιθέσεις, τα οποία αποκτάτε μετά το τέλος των αποστολών σαν επιβράβευση, και όλα σχετίζονται με το μαγικό του χέρι. Έτσι μπορεί να εμφανίζει τεράστια σπαθιά, τσεκούρια για melee επιθέσεις, επιθέσεις φωτιάς, ηλεκτρισμού, στιλέτα για range επιθέσεις και τέλος κινήσεις οι οποίες αναπληρώνουν το Life του ή ανεβάζουν κάποιο στατιστικό. Ο χαρακτήρας μας μπορεί να έχει ενεργοποιημένες μέσα στις αποστολές τρεις συνολικά επιθέσεις, οι οποίες με την πολύ χρήση εξασθενούν και για να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι στους εχθρούς θα πρέπει να ψάξετε για αντικείμενα μέσα στις πίστες τα οποία τις αναπληρώνουν. Σημαντικό κομμάτι του τίτλου είναι οι αποφάσεις που θα πάρετε μετά τον θάνατο του εκάστοτε τέρατος. Θα του σώσετε την ζωή ή θα του ρουφήξετε την ψυχή; Με την πρώτη επιλογή αυξάνεται και αναπληρώνεται τα Hit Points σας ενώ με την δεύτερη την άμυνα και την ζημιά που προκαλείτε. Βέβαια τα πλάσματα που καλείστε να σώσετε ή να καταστρέψετε δεν είναι οι δαίμονες που πολεμήσατε λίγο πιο πριν αλλά διάφορα ζώα όπως γάτες, περιστέρια ποντίκια ή ακόμη και άνθρωποι τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα σε στα σατανικά πλάσματα.
Στις αποστολές που είχε διαθέσιμες ο Preview code που λάβαμε είδαμε συνολικά 13 πίστες. Άλλες είχαν διάρκεια λιγότερο από δύο λεπτά και άλλες, κυρίως τα Boss fights, έπρεπε να προσπαθήσουμε αρκετές φορές ώστε να βρούμε το κατάλληλο όπλο για να την ολοκληρώσουμε, με μεγάλη δυσκολία πάντα. Κάπου μέσα στις σκοτεινές σελίδες του Librom, πήρε το μάτι μας και την επιλογή Multiplayer η οποία δεν ήταν προς το παρών διαθέσιμη οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την τελική έκδοση του τίτλου για να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Εν κατακλείδι, αυτή η μικρή γεύση που πήραμε από τον τίτλο μας άρεσε. Ακόμη και μετά από ώρα ενασχόλησης, ο τίτλος δεν κουράζει, έχει πάντα κάτι φρέσκο να δώσει είτε θα είναι κάποια νέα μαγική επίθεση ή όπλο ή κάποιο απαιτητικό Boss fight. Ο χρόνος που περάσαμε μαζί του ήταν λίγος για να καταλήξουμε σε κάποιο βαρύγδουπο συμπέρασμα του τύπου "καλύτερο παιχνίδι του Vita" ή λόγος για να αγοράσει κάποιος την φορητή κονσόλα από την Sony". Υπομονή λοιπόν μέχρι και την 1 Μαΐου που κυκλοφορεί ο τίτλος.
Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Sony στην Ελλάδα, Sony Hellas, για τις ανάγκες του Preview.

video-games24
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger