Recent Post

Secretbook. Το extension για τον Chrome που επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν μηνύματα σε φωτογραφίες του Facebook

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ένα extension για τον Chrome browser ανέπτυξε ένας 21χρονος φοιτητής από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Owen-Campbell Moore. Το Secretbook επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κωδικοποιεί κρυμμένα μηνύματα σε φωτογραφίες και να τα ανεβάζει στοFacebook.
Τα μηνύματα μπορούν να αποκωδικοποιηθούν με τη βοήθεια ενός password που δημιουργεί ο χρήστης, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να τα δουν όσοι δεν το γνωρίζουν.
Αν και η ιδέα είναι καλή, πολλοί σημειώνουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς (όπως π.χ. από τρομοκράτες), με τον Campbell-Moore να διευκρινίζει βέβαια ότι“σκοπός της έρευνας είναι να επιδείξει τις δυνατότητες της JPEG στενογραφίας και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα social media, κάτι που έως τώρα ήταν αδύνατο”.
Το extension είναι διαθέσιμο για τον Google Chrome και περιορίζεται στους 140 χαρακτήρες, όσο δηλαδή ένα γραπτό μήνυμα. Αν το βρίσκετε ενδιαφέρουσα ιδέα, μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Chrome Webstore εδώ.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger