Recent Post

Το WebOS smartphone που ποτέ δεν είδαμε

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


Μία φορά κι έναν καιρό, ήταν μία εταιρεία, η HP που αποφάσισε να κινηθεί στον χώρο τονsmartphone και να μεγαλουργήσει. Έτσι, αγόρασε μία εταιρεία, την Palm, που έκανε φανταστική δουλειά στην ανάπτυξη ενός λειτουργικού που λεγόταν WebOS, ενός λειτουργικού που ζήλευαν όλοι: AppleMicrosoft και λοιποί. Ένας άνθρωπος με μεγάλα όνειρα, ο LeoApotheker, αποφασίζει μία μέρα να σκοτώσει αυτό το λειτουργικό και το division της Palm, βάζοντας έτσι τίτλους τέλους σε μία εξαιρετική προσπάθεια και πριν δούμε στα ράφια των καταστημάτων αυτό το smartphone:

Είναι το WindsorNot, ένα smartphone που είχε σχεδιαστεί να λανσαριστεί στα τέλη του 2011, με 4 ίντσες οθόνη, ανάλυσης 800×480. Θα «έτρεχε» webOS 3.0 και θυμίζει πολύ το Pre 3, για όσους το θυμούνται.
Τη συσκευή «ξέθαψε» το webOS Nation με την εξής ιστορία. Η HP είχε μεν ετοιμάσει τοsmartphone αυτό, το είχε παρουσιάσει στην AT&T, το δίκτυο συμφώνησε, αλλά η HP δεν μπορούσε να εγγυηθεί έγκαιρη παράδοση της συσκευής, πριν τα Χριστούγεννα του 2011, αλλά μετά την πρωτοχρονιά. Έτσι, η AT&T έχασε το ενδιαφέρον της, καθώς, πίστευε πως ένα τηλέφωνο που δεν διέθετε LTE δεν θα ήταν καλό να λανσαριστεί στη νέα χρονιά.
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως αυτή η συσκευή θα «έσωζε» το webOS από τον θάνατο που του επεφύλαξε η HP, αλλά σίγουρα, βλέποντας εξωτερικά αυτό το smartphone, θεωρούμε πως θα ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συμπλήρωμα στα καλά mid range κινητά που κυκλοφορούσαν τότε στην αγορά.
Σε κάθε περίπτωση, ναι, είμαστε από εκείνους που «θρηνούν» το webOS, ένα από τα λίγα λειτουργικά που είχε κόπο και χρήμα στην ανάπτυξή του με τόση επιτυχία. Να ζούμε να το θυμόμαστε…
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger