Recent Post

Κινδύνους επιφυλάσσει η χρήση ασύρματων (Wi-fi) δικτύων

Κυριακή 14 Απριλίου 2013


Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για την υποκλοπή δεδομένων μέσω ενός μη ασφαλούς ασύρματου  δικτύου είναι το Wi-fi Sniffing. Μέσω αυτής της τεχνικής οι επιτιθέμενοι έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν όλες τις κινήσεις των θυμάτων, να βλέπουν τις ιστοσελίδες που έχουν αναζητήσει ή έχουν επισκεφτεί και να υποκλέπτουν τους κωδικούς πρόσβασης, σε περίπτωση που γίνει χρήση αυτών.
Επομένως, πολύ πιθανή είναι η υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, όπως λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων, στοιχεία πιστωτικών καρτών, και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικούς ή άλλους λογαριασμούς, όπως το Paypal.
Οι επιτιθέμενοι κάνοντας χρήση υλικού ή λογισμικού μπορούν πολύ εύκολα να υποκλέψουν την κίνηση (traffic) που διέρχεται σε ένα δίκτυο, παρακολουθώντας την δραστηριότητα  των χρηστών που συνδέονται σε αυτό.
Για την αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων, προτείνεται η αποφυγή των απροστάτευτων δημόσιων ασύρματων δικτύων. Σε περίπτωση όμως που αυτό δεν είναι εφικτό,  προτείνεται η χρήση  κάποιου διακομιστή μεσολάβησης (proxy) για την απόκρυψη ενός μέρους των ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger