Recent Post

The Pirate Cinema: Όταν η πειρατεία γίνεται τέχνη

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013


Ένα βίντεο installation που εκτίθεται στο Φεστιβάλ Ήχου και Εικόνας που πραγματοποιείται στην Ολλανδία, από τον Γάλλο Nicolas Maigret, χρησιμοποιεί λογισμικό υποκλοπής με το όνομαThe Pirate Cinema. Το λογισμικό αυτό συνεχώς κατεβάζει τα 100 πιο δημοφιλή torrents τουThe Pirate Bay από τους διάφορους peers  και στις οθόνες του installation βλέπει κανείς αποσπάσματα από τα torrents, πριν αυτά «πεταχτούν» και αντικατασταθούν από τα καινούρια.

Η οθόνη λοιπόν είναι ένα κολάζ από  τα άπειρα αρχεία που ανταλλάσσουν οι peers, τα οποία αναπαράγονται για λίγα λεπτά, όσο βρίσκονται στην διαδικασία ανταλλαγής. Χωρίς να το ξέρουν, οι χρήστες συνθέτουν αυτό το ατέρμονο κολάζ από τα αρχεία που επιλέγουν να κατεβάσουν κάθε στιγμή.
O Γάλλος καλλιτέχνης μάλιστα, παραχωρεί και μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Wemake money not art, για το κατά πόσον έχει επηρεαστεί από την αυστηρή νομοθεσία κατά της πειρατείας στη Γαλλία, αν φοβάται πως εξαιτίας του έργου του θα έχει προβλήματα με το νόμο, αλλά και τι πιστεύει για την διανομή κινηματογραφικού υλικού μέσω P2P, ως τεχνολογία, αλλά και ως μέσο επηρεασμού αναμφισβήτητα της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη εδώ.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger