Recent Post

To προφίλ αυτών που αποχωρούν από το facebook

Κυριακή 19 Μαΐου 2013


Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο, μπορεί να είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το Facebook. Μια μελέτη από ερευνητές του Cornell University που παρουσιάστηκε στο Παρίσι προτείνει ότι η «μη χρήση» του site κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετά κοινή - ένα τρίτο των χρηστών του Facebook κάνουν διαλείμματα από την χρήση του κοινωνικού δικτύου με την απενεργοποίηση του λογαριασμού τους, και ένας στους 10 σταματούν εντελώς.

Από 410 άτομα που ανταποκρίθηκαν σε ένα online ερωτηματολόγιο, 46 ανέφεραν ότι απενεργοποίησαν το λογαριασμό τους στο Facebook. Περισσότεροι από το 90% είπαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με την απόφαση τους και οι περισσότεροι παρέμειναν εκτός του κοινωνικού δικτύου. Άλλα, τελικά η μεγάλη πλειοψηφία επανέκαμψε.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (110) ανέφεραν ότι απενεργοποίησαν το λογαριασμό τους, εξαφανίζοντας από την κοινή θέα το ότι έχουν κάνει στο Facebook, αν και τα δεδομένα τους διατηρούνται και τους επιτρέπεται να επανέλθουν ανά πάσα στιγμή. Τα δύο τρίτα όσων απενεργοποίησαν το λογαριασμό τους έμειναν εκτός αλλά το ένα τρίτο στη συνέχεια επέστρεψε στο Facebook.

Τα κίνητρα για την εγκατάλειψη ήταν ποικίλα. Από τις ανησυχίες για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και κατάχρηση των δεδομένων, έως προβλήματα παραγωγικότητας και εθισμό. Ορισμένοι από τους ερωτηθέντες είπαν ότι κουράστηκαν από συμμετοχή σε ρηχές ή κοινότυπες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Άλλοι εγκατέλειψαν το facebook για να αποφύγουν ενοχλητικές συμπεριφορές από πρώην ερωτικούς συντρόφους, ή ανεπιθύμητα αιτήματα φιλίας.

Παρατηρήθηκε, επίσης, μια αίσθηση επαναστατικότητας και υπερηφάνειας μεταξύ εκείνων που αντιστάθηκαν στο Facebook.

[via] myphone
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger