Recent Post

Τα προβλήματα του κόσμου: πρέπει οι υπάλληλοι της Google να πληρώνουν φόρο για τα δωρεάν γεύματα στο χώρο εργασίας;

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013


Λοιπόν, οι Αμερικανοί της Silicon Valley έχουν σοβαρούς προβληματισμούς. Με άρθρο της η Wall Street Journal εξετάζει το ενδεχόμενο αν πρέπει οι εργαζόμενοι σε εταιρείες όπως η Google, τοTwitter και άλλες, να πληρώνουν φόρους για τα δωρεάν γεύματα που προσφέρουν οι εταιρείες στις οποίες εργάζονται.

Προσπαθήστε να ξεφύγετε από την εικόνα των περισσότερων από 1,5 εκατομμυρίων ανέργων στην Ελλάδα και παράλληλα των μερικών χιλιάδων επίορκων του δημοσίου που δεν τους απολύει κανείς. Προσπαθήστε επίσης να ξεφύγετε από την εικόνα της δικής σας δουλειάςπου όχι μόνο δεν σας πληρώνουν υπερωρίες, αλλά ο εργοδότης σας απαιτεί να δουλεύετε περισσότερο, με χρήματα που δεν σας επιτρέπουν να ζήσετε, μόνο και μόνο γιατί μπορεί να το κάνει. Φανταστείτε λοιπόν πως εταιρείες όπως η Google, το Twitter, ή το Facebook, διαθέτουν καφετέριες και εστιατόρια στις εγκαταστάσεις τους και προσφέρουν στους εργαζόμενους δωρεάν γεύματα, με στόχο να μην χάνουν χρόνο αναζητώντας φαγώσιμα, αλλά και να κάθονται χωρίς τέτοιους πρακτικούς προβληματισμούς στο χώρο εργασίας τους.
Η αμερικανική εφορία (IRS) σκέφτεται το ενδεχόμενο να φορολογήσει τους εργαζόμενους σε τέτοιες εταιρείες για το δωρεάν φαγητό που απολαμβάνουν καθώς, εφόσον δεν βγαίνουν έξω στην αγορά να αναζητήσουν φαγώσιμα όπως άλλοι. Και το ερώτημα της Αμερικανικής εφορίας είναι: το γεύμα στο χώρο εργασίας, είναι απαραίτητο για την εταιρεία και τους υπαλλήλους, όπως το εταιρικό αυτοκίνητο; Ή είναι μία πολυτέλεια που θα πρέπει να φορολογείται ξεχωριστά, είτε μέσω παρακράτησης από τον μισθό των υπαλλήλων, είτε με ειδική φορολογία στις καφετέριες;
Μιλάμε για προβλήματα, έτσι;
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger