Recent Post

Cydia Substrate: Μετά το iOS φτάνει και στο Android

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Το γνωστό «εναλλακτικό» ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών Cydia, ιδιαίτερα δημοφιλές στους χρήστες jailbroken συσκευών της Apple ως μια πηγή εφαρμογών και tweaks τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραμετροποίηση μιας «κλειδωμένης» συσκευής της εταιρείας από το Cupertino, έφτασε πλέον και στο Android, μέσω της έκδοσης της πλατφόρμας Cydia Substrate για το OS της Google.

Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα, οι χρήστες συσκευών που υιοθετούν το Android, θα μπορούν να προμηθευτούν από το Cydia διάφορα tweaks και εφαρμογές έτοιμα προς χρήση, υπό την προϋπόθεση πως έχει ακολουθηθεί στην συσκευή τους η απαραίτητη διαδικασία του root. Αυτό σημαίνει πως διάφορες τροποποιήσεις που ήταν διαθέσιμες μόνο μέσω κάποιας ROM θα μπορούν στο μέλλον να εγκατασταθούν και να αφαιρεθούν μέσα από το Substrate, την στιγμή που αυτό επιτρέπει την παραμετροποίηση μιας εφαρμογής ακόμη και αν αυτή είναι ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή.

Επί του παρόντος, στη «συλλογή» κάνει την εμφάνιση της μια και μοναδική εφαρμογή, το Winterboard (γνωστό από το iOS για τη δυνατότητα αλλαγής της εμφάνισης του λειτουργικού), με to Cydia Substrate να είναι ήδη διαθέσιμo μέσω του Play Store και να υποστηρίζει Android 2.3 και άνω, συμπεριλαμβανομένων και των διαφόρων «παραλλαγών» που υπάρχουν (όπως για παράδειγμα το Kindle Fire). Φυσικά, απαιτείται η ύπαρξη root, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ανοικτότητα του λειτουργικού επιτρέπει την φιλοξενία των tweaks στο ίδιο το Play Store (κάτι που βοηθάει στο να μην απαιτείται η ύπαρξη κάποιου αυτόνομου app store).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο από το Play Store όσο και μέσω απευθείας download του apk, ενώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο ανάπτυξης.

Πως σας φαίνεται η έλευση του Cydia στο Android, μετά την επιτυχή του παρουσία στον κόσμο του iOS;





myphone
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger