Recent Post

F-Secure: Android και Symbian τα μόνα «ευάλωτα» σε malware

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η εταιρεία παροχής λογισμικού ασφαλείας F-Secure δημοσίευσε πρόσφατα την τελευταία της αναφορά σχετικά με την ασφάλεια των mobile λειτουργικών συστημάτων. Η αναφορά βασίζεται σε δεδομένα από το πρώτο τρίμηνο του 2013 και αναδεικνύει μία αύξηση των κακόβουλων λογισμικών τόσο σε αριθμό, όσο και σε πολυπλοκότητα και διαφορετικότητα. Η F-Secure αναφέρει ότι 136 από τις 149 (91,3%) νέες απειλές που εντόπισε σε αυτό το διάστημα, στόχευαν στο Android, ενώ οι υπόλοιπες 13 (8,7%) στο Symbian. Επισημαίνει, δε, ότι ο συνολικός αυτός αριθμός είναι υπερδιπλάσιος από τον αντίστοιχο του πρώτου τριμήνου του 2012, όταν είχαν εντοπιστεί 61 νέες ομάδες «απειλών», συνολικά.

Όπως είναι σαφές, η εταιρεία εστιάζει στο Android και στο συντριπτικό ποσοστό που παρουσιάζει. Η F-Secure αναφέρει ότι η πλειοψηφία των malwares στοχεύει σε παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της Google, τη στιγμή που η τελευταία δεν δείχνει να μπορεί να πείσει τους κατασκευαστές στο να παρέχουν τις απαραίτητες ενημερώσεις στα κινητά τους τηλέφωνα. Ιδιαίτερη σημασία, όμως, δίνεται και στο γεγονός ότι παρουσιάζονται συνεχώς πολυπλοκότερες νέες «οικογένειες» και παραλλαγές κακόβουλου λογισμικού, ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκαν και «απειλές» μέσω e-mail και όχι μόνο μέσω εφαρμογών.

Η αναφορά εκτιμά ότι η αιτία που το Android είναι τόσο ευάλωτο είναι η διαθεσιμότητα του κώδικά του, επισημαίνοντας ότι για όλα τα κλειστού κώδικα λειτουργικά (των Apple, Microsoft και Blackberry) δεν βρέθηκε καμία νέα «απειλή». Ο ανοικτός κώδικας, σύμφωνα με την εταιρεία, διευκολύνει και τη δυνατότητα προσπέλασης του κακόβουλου λογισμικού σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Τέλος, η εταιρεία επισημαίνει ότι για το Symbian υπήρξαν αρκετά malwares που στόχευαν ειδικά στην αγορά της Ινδίας, με ψεύτικες προσφορές εργασίας.


myphone
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template| Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TestingMetros - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger